h
27 april 2022

Familiedag 50 jaar SP

Op zondag 19 juni opent Burgers’ Zoo de poorten voor duizenden SP-leden met hun familie. Het wordt een bijzondere en feestelijke dag, helemaal in het teken van ons 50-jarig bestaan. De familiedag was uitverkocht, maar door het vervallen van de coronamaatregelen mag er meer en zijn er extra kaarten beschikbaar gekomen voor onze leden. Wees er bij, geef je op!

Lees verder
20 april 2022

Weet u het nog?

Weet u het nog? Het kabinet Rutte 3 trad meer dan een jaar geleden af vanwege het toeslagenschandaal. Na een hoop gekonkel maakte Rutte 3 een doorstart als Rutte 4 met dezelfde partijen, ideeën en politici. Vandaag is het kabinet Rutte 4 honderd dagen onderweg en blijkt minder dan een kwart van Nederland nog vertrouwen te hebben in dit kabinet. Van het zogenaamde ‘nieuwe leiderschap’ van Kaag is niks terecht gekomen en van de ‘nieuwe bestuurscultuur’ van Rutte ook niet. Intussen wachten de getroffen gezinnen in het toeslagenschandaal nog steeds op een oplossing, heeft een steeds groter deel van Nederland moeite om de rekeningen te betalen en betalen de superrijken nauwelijks belasting terwijl werkende mensen zich scheel betalen. Het is tijd voor een radicaal eerlijke economie die werkt voor iedereen en een betrouwbare overheid.

Lees verder
15 april 2022

Spoedpoli Sionsberg als voorbeeld

Sionsberg in Dokkum levert al langer spoedzorg zonder standaard Spoedeisende Hulp en kan een voorbeeldfunctie zijn voor Nederland dat het ook anders kan.

Lees verder
6 april 2022

Stiltetocht vliegbasis Leeuwarden

Op zondag 27 maart werd er een stiltetocht gelopen rondom Vliegbasis Leeuwarden. Mensen liepen mee met verschillende redenen, zoals geluidsoverlast, CO2- en stikstofuitstoot of de procedure rondom de vergunningverlening natuur.

Lees verder
28 maart 2022

Rijken betalen relatief minste belasting

In Nederland dragen niet de sterkste schouders de zwaarste lasten. De rijkste 1% betaalt relatief de minste belasting, aldus het Centraal Plan Bureau (CPB). Lilian Marijnissen: “Dit is dus precies wat er mis is. Verhoog het minimumloon en laat de allerrijksten eerlijk belasting betalen”.

Lees verder
21 maart 2022

Sociaal op winst in onze regio

Een nieuwe lente, een nieuw geluid! Met de verkiezingen heeft sociaal het zeer goed gedaan in de regio Noardeast-Fryslân. In zowel de gemeente Noardeast-Fryslân met S!N (Sociaal in NEF), als in de gemeente Dantumadiel met Sociaal Links, beide met sympathisanten van de SP, zijn de op 1 na grootste geworden. Een geweldig resultaat!

Lees verder
16 maart 2022

Stem vandaag voor eerlijk en sociaal !

Vandaag mag gestemd worden. Stem voor menselijke waardigheid,  gelijkwaardigheid en solidariteit. Sympathisanten van de SP staan op de stemlijsten van sociale lokale partijen, ondermeer SIN (Sociaal In Noardeast-Fryslân) en SociaalLinks in de gemeente Dantumadiel.

Lees verder
12 maart 2022

Slotdebat verkiezingen live bij RTVNOF

Op maandag 14, dinsdag 15 of woensdag 16 maart mag weer worden gestemd. De partijen in onze regio konden zich nog eenmaal profileren voor de gemeenteraadsverkiezingen in een slotdebat.

Lees verder
10 maart 2022

Lonen omhoog en lasten omlaag

De prijzen gaan door het dak. Tanken en boodschappen doen is abnormaal duur, maar ook de energierekening en huren stijgen enorm. Hoogste tijd om er nu voor te zorgen dat de lonen stijgen en lasten dalen voor mensen en dat het kapitaal hier een eerlijke bijdrage aan gaat leveren.

Lees verder
5 maart 2022

Stemlijsten en Stemhulpen

Deze week zijn de stemlijsten per post bezorgd in onze regio. Op deze lijsten de partijen en kandidaten. De SP doet niet mee, maar sympathisanten van de SP staan ondermeer op de lijsten van sociale lokale partijen, ondermeer SIN (Sociaal In Noardeast-Fryslân) en SociaalLinks in de gemeente Dantumadiel.

Lees verder

Pagina's