h
5 september 2022

Prinsjesdag protest op 17 september

Nu is het genoeg. Doe mee en maak het Prinsjesdag Protest groot. Het kabinet moet nu met een sociaal noodplan komen. Terwijl bedrijven enorme winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.

Lees verder
16 juni 2022

Niet wegkijken maar ingrijpen

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Tijdens het debat over de financiële plannen van het kabinet voor dit jaar bleek dat minister-president Rutte en minister Kaag nu niets extra's willen doen om de kosten voor mensen te verlagen. Onbegrijpelijk. Vind je het gek dat zo historisch weinig mensen nog vertrouwen hebben in de politiek als aan de grootste zorgen van mensen niets wordt gedaan? 

Lees verder
11 juni 2022

Thema avond over OV Lelylijn en Deltaplan

Maandagavond 13 juni a.s. is het zo ver: de 2e thema-avond van SP Fryslan. We gaan het hebben over het OV in Fryslân, de Lelylijn en het Deltaplan.

Lees verder
7 juni 2022

FNV in actie door SP gesteund

Op vrijdag 3 juni werd er door de leden van de FNV op de standplaatsen Dokkum, Heerenveen en Leeuwarden gestaakt. De arbeidsvoorwaarden moeten beter, een verlaging van de werkdruk en het wegblijven van nieuwe (jonge) collega’s.

Lees verder
25 mei 2022

Demonstratie tegen roofinvesteerders campings

Vele campings en vakantieparken in Nederland zijn door roofinvesteerders opgekocht en nog meer worden er bedreigd. Standplaatshouders die daar vaak al tientallen jaren verblijven moeten nu het veld ruimen. De SP wil dit stoppen en organiseert op zaterdag 11 juni een demonstratie in Den Haag.

Lees verder
16 mei 2022

Regioconferentie SP Fryslan en SP Groningen

Op zaterdag 30 april jl. kwamen de afgevaardigden van de SP afdelingen in Friesland en Groningen in Heerenveen bij elkaar om te praten over de SP koers landelijk en de te nemen stappen naar de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar

Lees verder
8 mei 2022

Gezamenlijke bus familiedag

Voor degenen die zich hebben opgegeven voor de SP familiedag op 19 juni in Arnhem, zal bij voldoende deelname een gezamenlijke bus worden geregeld vanuit Fryslân.

Lees verder
3 mei 2022

Statenfractie thema avonden

Er komen een 3-tal thema-avonden aan vanuit de Statenfractie! Het worden avonden waarop wij graag willen vertellen wat wij tot nu toe bereikt hebben op deze onderwerpen, hoe wij er tegenaan kijken, maar ook willen we graag horen hoe jullie erover denken.

Lees verder
27 april 2022

Familiedag 50 jaar SP

Op zondag 19 juni opent Burgers’ Zoo de poorten voor duizenden SP-leden met hun familie. Het wordt een bijzondere en feestelijke dag, helemaal in het teken van ons 50-jarig bestaan. De familiedag was uitverkocht, maar door het vervallen van de coronamaatregelen mag er meer en zijn er extra kaarten beschikbaar gekomen voor onze leden. Wees er bij, geef je op!

Lees verder
20 april 2022

Weet u het nog?

Weet u het nog? Het kabinet Rutte 3 trad meer dan een jaar geleden af vanwege het toeslagenschandaal. Na een hoop gekonkel maakte Rutte 3 een doorstart als Rutte 4 met dezelfde partijen, ideeën en politici. Vandaag is het kabinet Rutte 4 honderd dagen onderweg en blijkt minder dan een kwart van Nederland nog vertrouwen te hebben in dit kabinet. Van het zogenaamde ‘nieuwe leiderschap’ van Kaag is niks terecht gekomen en van de ‘nieuwe bestuurscultuur’ van Rutte ook niet. Intussen wachten de getroffen gezinnen in het toeslagenschandaal nog steeds op een oplossing, heeft een steeds groter deel van Nederland moeite om de rekeningen te betalen en betalen de superrijken nauwelijks belasting terwijl werkende mensen zich scheel betalen. Het is tijd voor een radicaal eerlijke economie die werkt voor iedereen en een betrouwbare overheid.

Lees verder

Pagina's