h
18 september 2020

Ledenvergadering 25 september

Op vrijdag 25 september organiseert SP Noardeast Fryslân een algemene ledenvergadering (ALV). Dit jaar staat er veel op de planning. Omdat er volgend jaar weer Tweede Kamerverkiezingen zijn, bespreken we de komende maanden het concept-verkiezingsprogramma in de hele partij. Na zorgvuldige discussie in de afdelingen en regio stellen we dat namelijk eind dit jaar vast op ons congres.

Lees verder
16 september 2020

Sionsberg krijgt eindelijk gewenste spoedzorg

Medisch Centrum Sionsberg en Zorgverzekeraar De Friesland hebben overeenstemming bereikt over spoedzorg in het voormalige Sionsberg. De terugkeer van deze spoedeisende hulp was een vurige wens van Sionsberg eigenaar Igor Tulevski. Maar ook van ondermeer actiegroep Red De Sionsberg en de SP. Er zijn hiervoor talloze acties gevoerd.

Lees verder
5 september 2020

Geslaagde actiedag voor de zorg

Foto: SP
Vandaag was de online actiedag “meer dan applaus” voor betere omstandigheden in de zorg, o.m. minder werkdruk en meer structureel loon. Op het Malieveld in Den Haag werd symbolisch geprotesteerd met 5000 paar schoenen en een groot hart. De actie werd georganiseerd door SP, PvdA, GroenLinks, FNV, NU’91 en CNV.Lees verder
28 augustus 2020

Kloof tussen arm en rijk

Op dinsdagavond 25 augustus werd de verfilming van Thomas Piketty’s bestseller ‘Capital in the Twenty-First Century’ uitgezonden op de VPRO. Filmmaker Justin Pemberton heeft de geschiedenis van arm en rijk, en de steeds meer groeiende ongelijkheid, op een hele goede manier in beeld gebracht.

Lees verder
22 augustus 2020

Actiedag voor de zorg op 5 september

Foto: SP

Op zaterdag 5 september is er de landelijke online actiedag voor meer structurele financiële waardering voor de zorghelden. Helaas stemden de coalitiepartijen deze week weer tegen, met slechts het verschil van 1 stem. Dus voeren we de druk op voor Prinsjesdag.Lees verder
15 augustus 2020

Honderden nieuwe leden voor de SP

De SP mag honderden nieuwe leden ontvangen na het schandalige gedrag van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer afgelopen donderdag. Hierbij werd de stemming geblokkeerd door laf weg te lopen uit de kabinetszaal...

Lees verder
16 juli 2020

Economie laatste thema voor reces provincie

Het laatste thema voordat de provinciale statenleden van Fryslân op vakantie reces gingen, was de startnotitie economie. De SP ziet hierin dat er vooral weer wordt ingezet op groei en export, terwijl juist de corona-crisis heeft laten zien dat korte lokale ketens zeer belangrijk zijn voor een gezonde (circulaire) economie en daarmee voor de lokale ondernemers.

Lees verder
9 juli 2020

100.000 tekenen petitie

Foto: SP
De SP gaat als partij voorop in de strijd voor meer waardering voor zorgverleners. Gisteren is de 100.000e handtekening binnen gehaald voor de petitie ‘Onze zorg verdient meer dan alleen applaus’. De coalitiepartijen blokkeren meer waardering tot nu toe, maar daar laten we het natuurlijk niet bij zitten!Lees verder
2 juli 2020

Beloon de helden !

Op kosten van de samenleving krijgt het bedrijfsleven nu miljarden steun. Waar blijft de waardering voor de zorgmedewerkers, vakkenvullers, post- en pakketbezorgers, maaltijdkoeriers, enz. ? De mensen die voor die samenleving de kastanjes uit het vuur hebben gehaald, en aan de corona frontlinie staan en stonden... We zijn ze toch niet nu al vergeten? De SP kiest voor solidariteit! Zij horen een eerlijke en gezonde structurele financiële compensatie te krijgen.

Lees verder
23 juni 2020

Klap in het gezicht van de zorg

Vandaag is meer financiële waardering voor de zorgverleners gesneuveld in de Kamer met 71 voor en 73 tegen. Asociaal! De helden behoren te worden beloond. Lilian Marijnissen: 'Wat heel Nederland wil, is vandaag door de coalitiepartijen geblokkeerd. Ondanks de grote steun voor de zorg, willen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat het blijft bij alleen applaus voor zorgverleners. Daarmee gaan we van klappen vóór de zorg, naar een klap in het gezicht van de zorg. Dat pikken we niet'.

Lees verder

Pagina's