h

SP Noordoost Fryslân in actie tegen het nieuwe zorgstelsel

19 november 2005

SP Noordoost Fryslân in actie tegen het nieuwe zorgstelsel

Start actie noodrem in Noordoost Fryslân

De Socialistische Partij in Noordoost Fryslân (Achtkarspelen en Kollumerland) voert de komende tijd een huis-aan-huisactie tegen het asociale regeringsbeleid. Een beleid, waarbij het nieuwe zorgstelsel van de artsen zorgproducenten maakt en van de patiënten koopjesjagers op zorgproducten. Een stelsel, waar artsen, patiënten en medische instellingen tegen zijn, maar waar de regeringstrein met onverminderde snelheid gewoon mee doordendert. Het lijkt er op, dat Nederland in de uitverkoop is: No-claim, nieuw zorgstelsel, opdoeken van de bestaande WAO, mensen naar de bijstand jagen, bezuinigen op sociaal-cultureel werk, verlies van arbeidsplaatsen, toename van schrijnende armoede, voedselbanken, enz. Zo gaat Het zorgstelsel het echt niet langer. Daarom komt de SP in actie. En het speerpunt is hierbij het zorgstelsel.

Huis-aan-huis worden kaarten bezorgd, waarmee via de SP protest kan worden aangetekend tegen het zorgbeleid. In verschillende dorpen in Achtkarspelen en Kollumerland zijn al leden bezig deze kaarten te verspreiden. In de grotere plaatsen zal dat gezamenlijk worden gedaan. Zo wordt er zaterdag 19 november gestart met deze actie in Kollum. Later komen de plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen aan de beurt. In totaal worden er ongeveer 15000 kaarten verspreid, die de mensen kunnen invullen, ondertekenen en opsturen naar de SP. De partij zorgt dan voor de verdere afhandeling richting Tweede Kamen en kabinet.

Ook plaatselijke problemen hebben de aandacht van de SP - afdeling Noordoost Fryslân. Zo deed zij enige tijd gleden een oproep aan de bewoners van Achtkarspelen om bezwaar aan te tekenen tegen de plannen van de provincie om bij Blauforlaet geen scheiding aan te brengen tussen het fietspad en de geplande parallelweg. Deze oproep had tot gevolg, dat enkele inwoners een handtekeningenactie zijn begonnen en een en ander resulteerde in een bijenkomst met deze inwoners. Tijdens die bijeenkomst werd besloten een zelfstandige werkgroep op te richten, die geheel los van de SP zal staan.

De afdeling is er overigens erg blij, dat de inwoners het er niet bij laten zitten en nu geheel zelfstandig deze zaak gaan aanpakken. Zo hoort het immers: mensen moeten opkomen voor hun eigen belangen. En dat de afdeling daar een steentje aan heeft bijgedragen, stemt tot tevredenheid. Ook het jongerenbeleid in Kollumerland en Achtkarspelen heeft de volle aandacht van de SP - Noordoost Fryslân en daar zullen de inwoners binnenkort ook zeker meer van horen. Voor nadere informatie: Auke Veenstra, Surhuizum. Telefoon: 0512-351354 of noordoostfryslan@sp.nl .

U bent hier