h

Achtkarspelen

6 februari 2010

Marktwerking in de zorg is Zielenroof

Stelt u zich eens voor: als hulpverlener in de GGZ bent u elke dag aan het werk om een verschil te maken in het leven van uw cliënten. Elke dag opnieuw probeert u uw deskundigheid en creativiteit in te zetten om uw cliënten nieuwe richtingen te doen ontdekken zodat hun leven aangenamer en betekenisvoller wordt. Daarvoor verdient u in de eerste plaats ondersteuning, zodat u uw werk zo goed mogelijk kunt doen, maar ook respect en waardering.

Lees verder
10 november 2009

De Wet Investering in Jongeren: wat houdt dat in?

Op 1 oktober jl. is de Wet Investering in Jongeren (wet WIJ) in werking getreden. Die wet houdt in dat jongeren onder de 27 jaar hun recht op bijstand kwijt raken. In plaats van de Wet Werk en Bijstand (WWB) geldt voor hen de WIJ. De WIJ is vrijwel een kopie van de WWB. Het belangrijkste verschil is dat de gemeente jongeren éérst werk of een opleiding aan moet bieden (of een combinatie van beiden). Pas wanneer die jongeren dat aanbod accepteren ontstaat het recht op een uitkering. De gemeente moét dus iedereen onder de 27 jaar een passend aanbod voor werk en/of een opleiding doen. Hoé de gemeenten dat moeten realiseren, is overigens een raadsel.

Lees verder
12 juni 2009

Verspilling van gemeenschapsgeld

Het college van burgemeester en wethouders in Achtkarspelen vindt dat de gemeente Achtkarspelen momenteel matig vertegenwoordigd is in netwerken, waarin publieke en private partijen elkaar regelmatig ontmoeten. En dat is van belang voor de sociale, economische en ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente, aldus het college. Tot zover is daar weinig tegen in te brengen. Daarvoor zijn ook de jaarlijkse Bedrijven Contactdagen. Maar volgens het college is dit te beperkt. Daarom heeft het college besloten een driejarig lidmaatschap aan te gaan van de Ondernemers Sociëteit SC Heerenveen.

Lees verder
23 mei 2009

De gemeente moet trots zijn op de Kûpe!

Ruim een maand geleden heb ik als lid van SP-werkgroep Achtkarspelen een stukje in De Feanster geschreven met die strekking. Door alle negatieve publiciteit over De Kûpe leek het alsof er geen bezoekers zijn en er geld wordt gestopt in een bodemloze put. Het belang van De Kûpe moest maar eens duidelijk worden.
Nooit geweten dat een stukje zo veel reacties op kon leveren. Niet alleen van de vrouwen uit mijn zwemgroep en de medewerkers van het zwembad. Bezoekers belden me dat ze het geweldig vonden en ook op straat werd ik aangehouden door mensen die vertellen dat het hun uit het hart gegrepen is.

Lees verder
6 april 2009

De gemeente moet trots zijn op de Kûpe!

Ruim een maand geleden heb ik als lid van SP-werkgroep Achtkarspelen een stukje in De Feanster geschreven met die strekking. Door alle negatieve publiciteit over De Kûpe leek het alsof er geen bezoekers zijn en er geld wordt gestopt in een bodemloze put. Het belang van De Kûpe moest maar eens duidelijk worden.
Nooit geweten dat een stukje zo veel reacties op kon leveren. Niet alleen van de vrouwen uit mijn zwemgroep en de medewerkers van het zwembad. Bezoekers belden me dat ze het geweldig vonden en ook op straat werd ik aangehouden door mensen die vertellen dat het hun uit het hart gegrepen is. En wat me niet zo vaak gebeurt, iedereen vroeg om actie: ‘We gaan handtekeningen verzamelen, Marian en we gaan met spandoeken naar het gemeentehuis’.

Lees verder
3 maart 2009

Gemeente moet trots zijn op zwembad De Kûpe Buitenpost

Zo speel je het politieke spel ofwel hoe help je een voorziening om zeep: Pleeg geen onderhoud; haal subsidie weg; kom je financiële verplichtingen niet na; maak groot misbaar als zo exploitatietekorten optreden; stel een beperkt onderzoek in en laat concluderen dat de voorziening binnenkort is afgeschreven en onderhoud dus overbodig; benadruk steeds weer een zogenaamd slecht imago; verdiep je niet in de feiten maar praat anderen na ...
Zo gaat zwembad De Kûpe in Buitenpost verloren. Je zou bijna gaan geloven dat De Kûpe niets voorstelt, er geen bezoekers zijn en de laatste zwemmers graag naar Kollum of Zuidhorn gaan.
Nu de feiten.

Lees verder
24 februari 2009

Voorkom sluiting politiebureaus, o.m. Buitenpost

Buitenpost - Naar aanleiding van diverse berichten in de media over de dreigende sluiting van politiebureaus in Fryslân heeft SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak hierover Kamervragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken.
Gesproken wordt over politiebureau Buitenpost en één of meer bureaus in Leeuwarden. Zelfs sluiting van meer bureaus in de provincie wordt niet uitgesloten. Het probleem is ontstaan door de nieuwbouw van politiebureaus op het platteland en een arrestantenverblijf in Drachten.

Lees verder
9 januari 2009

Overheid als sponsor

Veel sporters zijn getooid met afkortingen en bedrijfsnamen. We hebben de TVM-ploeg in de Tour de France gehad. Paul Ulenbelt, Tweede Kamerlid voor de SP heeft me uitgelegd waar de afkorting TVM voor staat en ook hij had het pas gesnapt toen hij een vrachtwagen voor zich had met de tekst: “Ik ben verzekerd bij de Transport VerzekeringsMaatschappij”. Weet u zo waar Once, Banesto, Saeco, Mapei of Lampre voor staat? Het zijn bekende ploegen uit de Tour de France. Iedere zomer zijn ze vele uren in beeld. Maar wat die sponsors nu precies doen? Uit de naam wordt het niet duidelijk.

Lees verder

U bent hier