h

Armoede themadag in Leeuwarden

18 februari 2007

Armoede themadag in Leeuwarden

Armoede bestaat in Nederland en dus ook in Friesland. Omdat armoede vooral de kansen van kinderen op een goede toekomst bedreigt, is het een groot maatschappelijk probleem. Toch is het bestaan ervan jarenlang niet serieus genomen. Het is hoog tijd de dialoog aan te gaan en ervoor te zorgen dat kinderen die in armoede leven wél een toekomst kunnen opbouwen.

Daarom organiseren De Arme Kant van Friesland en VU podium op zaterdag 17 maart a.s. de themadag “Armoede en het effect op kinderen” in Hotel Wyswert, Rengerslaan 8, Leeuwarden. U bent van harte welkom voor deze bijeenkomst.
Tijdens de dag willen we inzicht krijgen op de omvang van armoede onder kinderen in Friesland en op de psychische en sociale gevolgen hiervan voor deze kinderen. Ook worden de mogelijkheden geinventariseerd om de situatie en het toekomstperspectief voor kinderen te verbeteren. Als sprekers treden op:
Dries Posthumus- voormalig directeur van Maatschappelijk Werk Friesland, prof.dr. Hans-Joachim Schulze, bijzonder hoogleraar en gezinspedagogiek (VU) en Tine Ansems,directeur van Stichting De Vonk en vertegenwoordiger van de Sociale Alliantie.
Denkt u op 17 maart ook mee over het terugdringen van armoede onder kinderen?
Kijk voor meer informatie en registratie op onze website www.vupodium.nl en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw entreekaarten.
De toegang voor dit symposium is gratis.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Kerk en Wereld, Provincie Friesland en het Fries samenwerkingsverband uitkeringsgerechtigden.

www.vupodium.nl

U bent hier