h

JAARVERGADERING SP – AFDELING NOORDOOST FRYSLÂN

6 maart 2007

JAARVERGADERING SP – AFDELING NOORDOOST FRYSLÂN

Buitenpost. De voorzitter van de afdeling Noordoost Fryslân van de Socialistische Partij, Auke Veenstra, kon met een tevreden gezicht een behoorlijk aantal leden welkom heten op de jaarvergadering van zijn afdeling. In zijn openingswoord ging hij in op de geweldige uitslag van de verkiezingen voor de SP. Dit succes moet, zo riep hij de aanwezige leden op, geprolongeerd worden bij de Statenverkiezingen Hij wees er op dat die niet alleen voor de Provinciale Staten van belang zijn, maar ook een landelijke betekenis hebben, omdat vanuit de Provinciale Staten ook leden van de Eerste Kamer worden gekozen. “We zullen er met z’n allen een succes van moeten maken” aldus Veenstra, die in deze oproep gesteund werd door Jolanda Rötert. Zij is actief SP-lid in Kollum en is door de SP in Fryslân op de 5e plaats op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gezet. Uiteraard hoopt zij dat de SP voldoende stemmen zal halen om ook die 5e plaats in te kunnen vullen. In ieder geval wil ze daarvoor gaan en zich volop gaan inzetten voor de SP in de Staten, o.m. op het gebied van onderwijs.

In een vlot tempo werd vervolgens de agenda afgewerkt. Uit de mededelingen bleek dat de inwoners van de Achtkarspelen en Kollumerland de SP steeds meer leren kennen en waarderen en dat komt ook tot uitdrukking in de groei van het ledental. De afdeling zal een aantal thema- en openbare avonden beleggen.
Nadat enkele vragen positief werden beantwoord en de kascommissie, bestaande uit Riet Alberts en René Geertsma, kon melden dat een en ander in goede orde was bevonden, werd de penningmeester, Auke van der Galiën, décharge verleend. Ook het jaarverslag, waarin tal van activiteiten van de afdeling waren vermeld, kon de goedkeuring van de leden wegdragen.
Bij de bestuursverkiezing werden in de eerste ronde de 9 kandidaten als bestuursleden gekozen. In de tweede ronde werden Auke Veenstra als voorzitter en Ria Benedick als organisatiesecretaris gekozen. De aftredende bestuursleden Belinda van der Galiën en Heichina Hidding waren niet herkiesbaar. Zij werden opgevolgd door Jappie van der Wal, Evert Tigchelaar en Tineke de Poel, terwijl de zittende leden Marianne Rigter, Roel IJtsma en Auke van der Galiën werden herkozen. .
De voorzitter bedankte de dames Hidding en Van der Galiën voor hun inbreng, grote inzet en betrokkenheid en wenste hen veel succes met hun carrière bij gemeente en jongerenwerk! Zijn lovende woorden werden onderstreept met een bloemetje en een applaus.
In het kader van de Statenverkiezingen werd afgesproken dat er door de SP weer ruimschoots wordt gefolderd en dat vrijdagavond 2 maart in Kollum sponsjes en folders aan het winkelend publiek worden uitgedeeld. Nadat de voorzitter het zakelijke deel van de vergadering had afgesloten, werd onder leiding van Heichina Hidding nog geruime tijd enthousiast en intensief gediscussieerd over een aantal door haar ingebrachte stellingen.

U bent hier