h

SP-actie: Red de postbode !

14 mei 2007

SP-actie: Red de postbode !

 Red de Postbode !SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is met bezorgde postbodes een actie begonnen om de invoering van de nieuwe Postwet te stoppen. Het kabinet wil meer marktwerking in de particuliere postbezorging. Duizenden banen van de echte postbodes zullen dan verdwijnen. Op website www.reddepostbode.nl kunt u ze steunen en een brandbrief ondertekenen.

In de brandbrief aan de regering en Tweede Kamer wijst de SP op de gevaren van de nieuwe Postwet. Door meer marktwerking in de particuliere postbezorging, worden de reguliere postbodes "uitgekleed". Er zouden partime postbezorgers voor in de plaats komen, terwijl de particuliere postbezorging niet goedkoper wordt.
Een aantal andere postbedrijven - naast het reguliere postbedrijf TNT - hanteren geen minimumloon en CAO voor de postbezorgers, maar bezorgen "per poststuk" waardoor onder het minimumloon kan worden bezorgd. Hierdoor ontstaat oneerlijke concurrentie ...
Stop het doorgeslagen marktdenken van het kabinet en stel de mens weer centraal ! Wordt weer sociaal ! Roep dus zoveel mogelijk mensen op de brandbrief te ondertekenen, dus surf even naar: www.reddepostbode.nl (zie de link hier beneden).

Red de postbode website
Zie ook bij de SP Nieuwberichten

U bent hier