h

Ik geloof ik geloof ik geloof ik

3 december 2008

Ik geloof ik geloof ik geloof ik

Ik geloof niet, dat ik de wereld kan veranderen. Ik geloof niet, dat ik al het dierenleed de wereld uit kan helpen. Ik geloof ook niet dat ik ooit een voedselbank nodig zal hebben en alle zorg, die ik nodig had, heb ik wel gekregen. Kerst, ik geloofMaar ik geloof wel, dat we met zijn allen op de weg, die we nu gaan, ontaarden. Dat er totaal geen respect meer is voor andere mensen en dieren en het milieu. De onrechtvaardigheid en het steeds meer vervagen van de normen en waarden. Het zou goed zijn als de mensen wat socialer werden. En dat we niet alleen met de kerst over vrede spreken en dat we niet alleen met de kerst de alleenstaanden bijna aan de haren bij ons binnen slepen omdat ze dan beslist niet alleen mogen zijn.

Want wat zijn we met zijn allen sociaal met de kerst. We vreten wel in twee dagen ons halve pluimveebestand op, wat al enige maanden in hun korte leven in erbarmelijke toestand in de bio industrie heeft geleden, speciaal voor deze dagen van de vrede, maar daarom kunnen we met de kerst geen andere mensen honger zien lijden en zijn we zeer royaal. Misschien zit er dan niet zo'n naar bijsmaakje aan de kalkoen.
Ik geloof, dat alle mensen recht hebben op onderdak, voedsel en medische zorg. Dat alle dieren recht hebben op een dierwaardig bestaan en dat we hun leefgebied niet allemaal klakkeloos in mogen nemen en af mogen breken voor geld opleverende en ondoordachte projecten. Want een leven van mens of dier en de natuur, die we nog hebben, is onbetaalbaar. En wat we afbreken in de natuur is onherstelbaar.
En ik geloof nog, dat eerlijkheid het langst duurt. En dat eerlijkheid en regeltjes, die fair zijn in de regering, het goede voorbeeld zouden kunnen zijn om een samenleving te creëren met normen en waarden, met begrip en respect en rechten, zonder onderscheid, voor mens en dier.
En ik geloof niet, dat het allemaal vanzelf komt. Ik geloof niet, dat het genoeg is, als we allemaal alleen maar onze afschuw uitspreken over hetgeen er in de wereld, in Nederland, gaande is.
Ik geloof niet dat ik de wereld kan veranderen, maar ik kan er wel aan bijdragen, dat alles een beetje socialer wordt. Een beetje werken aan mijn idealen, zoals de SP dat dus ook doet.
En daarom ben ik actief binnen de SP en zet ik me daar al enige jaren voor in.
Ik folder ook samen met partijgenoten in onze gemeentes en ik hoop, dat de volgende verkiezingen voor de SP ook succesvol zullen zijn. Want daar geloof ik in.

Een actief SP-lid

U bent hier