h

Een Beter Nederland voor minder geld

27 maart 2010

Een Beter Nederland voor minder geld

Afgelopen vrijdag is het concept-verkiezingsprogramma “Een Beter Nederland voor minder geld” besproken tijdens een extra algemene ledenvergadering van SP afdeling Dongeradeel. Met op enkele punten wat aanvullingen en wijzigingen vonden de aanwezige leden het een prima verkiezingsprogramma. Sociaal, solidair en solide. Tegen meer armoede, voor het overeind houden van de AOW, voor eerlijk delen en voor de rekening van de crisis leggen waar ie thuis hoort.

Journalisten als Frits Wester zeiden: “Het is een programma dat je van de SP mag verwachten.” Dat mogen we als een groot compliment beschouwen!
Het ANP schreef: “SP wil economie niet kapot bezuinigen”. Dat klopt.
Het is een verstandig verkiezingsprogramma. In de komende vijf jaar kunnen we niet alle problemen van de komende vijftig jaar oplossen.

Als realisten en socialisten bezuinigen we op bureaucratie en defensie. En we vragen iets extra's aan de mensen en bedrijven die het kunnen missen. Zo maken we ook ruimte om extra investeringen te doen die juist nu nodig zijn. In zorg, onderwijs, armoedebestrijding en sociale zekerheid. We houden de hulp aan de allerarmsten in de wereld overeind. Het minimuminkomen verhogen we met 5%. En we maken premies zoveel mogelijk inkomensafhankelijk. Logisch en eerlijk.

We hebben echte oplossingen voor echte problemen. Oplossingen voor behoud van banen en inkomens, voor goede zorg voor onze dierbaren en voor geweldig onderwijs aan onze kinderen.

De SP heeft 50 mensen op de kandidatenlijst die dit kunnen waarmaken. Zij zijn er klaar voor om campagne te voeren. Help ons voor een sociale en solidaire maatschappij!

U bent hier