h

Naamswijziging: SP afdeling Dongeradeel

12 maart 2010

Naamswijziging: SP afdeling Dongeradeel

Het is officieel, de afdeling heet nu SP Dongeradeel. Het partijbestuur is vrijdag 5 maart akkoord gegaan met de naamswijziging die met een overgrote meerderheid is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 26 februari. Nu de afdeling bestaat uit 6 zelfstandige gemeenten zou het eigenlijk De Seis Dielen moeten worden, maar omdat die naam geen natuurlijke binding heeft met ons gebied is niet gekozen voor die naam.

Met de oude naam De Twa Dielen konden sommige mensen onze afdeling niet terug vinden, of zij dachten dat Noordoost Fryslân geen SP afdeling kende.

Met de keuze van de naam SP Dongeradeel hopen wij hier een positieve verandering aan te geven. Er is voor de naam Dongeradeel gekozen omdat de SP in deze gemeente de meeste (actieve) leden heeft en in 2014 in de gemeente Dongeradeel deel zal nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De naamsverandering verandert één ding niet, SP Dongeradeel blijft de afdeling van de Socialistische Partij voor héél Noordoost Fryslân. Ook voor Dantumadiel, Kollumerland, Achtkarspelen, Schiermonnikoog en Ameland.

U bent hier