h

Hart voor de zaak 25 mei in Leeuwarden

17 mei 2010

Hart voor de zaak 25 mei in Leeuwarden

Op 25 mei wordt er een 'Hart voor de zaak' - discussieavond georganiseerd in Leeuwarden, m.m.v. o.m. Sharon Gesthuizen, SP Tweede Kamerlid, Rendert Algra, CDA Tweede Kamerlid, MKB-Noord enz.
De SP wil dat de politiek meer oog krijgt voor de belangen en problemen van kleine bedrijven. Het kleinbedrijf is het hart van onze economie: 95 procent van alle bedrijven in Nederland is klein, met 20 of minder medewerkers. Het SP-plan Hart voor de Zaak – Steun de kleine ondernemer bevat tientallen voorstellen om de positie van kleine zelfstandigen te verbeteren.

De machtspositie van het kleinbedrijf ten opzichte van het grootbedrijf is vaak zwak als het gaat om onderhandelingen over prijzen, het huren van gewilde bedrijfslocaties of het dingen naar overheidsopdrachten.

Het besef van hoe belangrijk het is om kleine bedrijven te behouden moet daarom in de politiek doordringen. De SP wil dat er bij het maken van regels en wetten meer rekening wordt gehouden met het kleinbedrijf.
Deze belangrijke spil van werkgelegenheid is wendbaar en innovatief en in staat om maatwerk te leveren in de meest uiteenlopende specialisaties.

Daarnaast weerspiegelt het kleinbedrijf de menselijke maat; door hun schaal en aard bevinden kleine bedrijven zich midden in de samenleving, tussen de mensen. Ze zorgen voor bedrijvigheid in de buurten, voor werkgelegenheid in dorpen en voor de leefbaarheid van het platteland. Bovenal is de betrokkenheid bij de zaak van ondernemers en werknemers in het kleinbedrijf groot.

Het SP-plan Hart voor de Zaak – Steun de kleine ondernemer bevat tientallen voorstellen om de positie van kleine zelfstandigen te verbeteren. Alle onderwerpen waarmee deze bedrijven te maken krijgen komen aan bod, van financiering tot mobiliteit en van lastendruk tot bestrijding van criminaliteit.

25 mei 2010 – presentatie Hart voor de Zaak; discussieavond met ondernemers

Locatie:
Stenden University Hotel, Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden.

Programma:
Tussen 18.00 en 18.30 uur ontvangst met wat eenvoudigs te eten.

18.45 uur Opening door SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en de vertoning van de ondernemersvideo, gemaakt door Sharon Gesthuizen en LaGuz productions. In Zaal 6.

19.15 uur Paneldiscussie; vier sprekers die met elkaar en met de zaal in debat gaan. Ron van Gent, MKB-Noord; Corné van de Erve, Koninklijke Horeca Nederland; Rendert Algra, CDA Tweede Kamerlid; Sharon Gesthuizen, SP Tweede Kamerlid.

De onderwerpen die zullen worden aangesneden zijn bedrijfsfinanciering, inkoopmacht, aanbestedingen, huurrecht en arbeidsongeschiktheid.

Afsluiting tegen 20.30 uur.

Aansluitend is er de gelegenheid een drankje te nuttigen.

Vervoer
Bij het hotel is ruimte voor auto's en ook voor fietsen. Dit is een paar meter bij de ingang van het parkeerterrein vandaan, onder het naastgelegen gebouw.

Qua openbaar vervoer kan men buslijn 8 nemen van het NS station. Uitstappen bij halte Eebrug. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar de Rengerslaan/het hotel.

SP Tour Hart voor de Zaak
Hart voor de Zaak - plan
Sharon Gesthuizen

U bent hier