h

Nine Kooiman bezoekt MOD

31 mei 2010

Nine Kooiman bezoekt MOD

Op 26 mei zijn Nine Kooiman en een aantal bestuursleden van SP Dongeradeel hartelijk ontvangen door Bauke Braaksma. Het medisch orthopedisch dagverblijf (MOD) valt onder jeugdhulp Friesland, niet te verwarren met bureau jeugdzorg. Het MOD biedt dagbehandeling aan kinderen van 0-7 jaar. De capaciteit is 18 kinderen.

Het streven is dat behandeling maximaal een jaar duurt, in de praktijk is het vaak 14-16 maanden. Dit is aanmerkelijk korter dan vroeger, omdat er meer contact is met de ouders en er veel thuisprogramma’s zijn voor de gezinnen.

Nieuwbouwplan van de MOD.

De huidige locatie van het MOD is een noodlocatie is totdat de nieuwbouw klaar is. Het gebouw is eigenlijk te klein, daarom is de kleutergroep tijdelijk gehuisvest in De Twine.

Op het MOD zitten kinderen met een ontwikkelingsachterstand of ontwikkelingsproblematiek. Het MOD werkt nauw samen met de VTO (vroegtijdige onderkenning) waarin onder andere de consultatiebureaus werkzaam zijn. Kinderen worden niet altijd geplaatst op de MOD, het kan ook zijn dat gerichte hulp binnen de gezinssituatie voldoende is.

Voor toelating tot de MOD is een indicatie van bureau jeugdzorg nodig, Dokkum valt hierbij onder de locatie Drachten. De kinderen uit Dokkum worden gebracht door de ouders, de kinderen buiten Dokkum komen met taxibusjes. Er is nauw contact met de chauffeurs, deze krijgen handvaten voor de omgang met de kinderen.

U bent hier