h

Bestuursakkoord woensdag behandelt in de gemeenten

6 juni 2011

Bestuursakkoord woensdag behandelt in de gemeenten

Woensdag 8 juni 2011 wordt het Bestuursakkoord behandeld door de Gemeenten, die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (voorzitter A. Jorritsma, VVD) met de Regering (VVD, CDA, PVV) heeft uitonderhandeld. Gelukkig hebben veel gemeentes al aangegeven tegen te stemmen, ook in Friesland.

Het Rijk wil veel taken overhevelen op de gemeenten, maar die - vanwege de bezuinigingen - hiervoor miljoenen minder te besteden krijgen. Daardoor ontstaat een onuitvoerbare situatie voor de gemeenten.
Met name op sociaal vlak zal er - als het aan de regering ligt - fors worden bezuinigd. En de gemeenten mogen dit a-sociale beleid gaan uitvoeren.

Daarbij wordt de crisis afgewenteld op degenen die juist ondersteuning en solidariteit nodig hebben, en die op geen enkele manier de crisis veroorzaakt hebben.
Emile Roemer: 'Mensen met een handicap moeten straks onder het minimumloon gaan werken, en de bankiers strijken weer hun bonussen op. Dat is de manier waarop dit kabinet met de gevolgen van de crisis om gaat. Dat pikken wij niet.
Armoede en tweedeling zullen door dit beleid nog verder toenemen. Sommige steden en regio´s waar de sociale problemen toch al groot zijn, zullen daar extra de dupe van worden.' Ook in onze regio.

Wij hopen dat de gemeenten in onze regio en in Nederland woensdag massaal tegen dit 'bestuursakkoord' gaan stemmen, en dus aangeven voor een sociale samenleving te zijn.

SP wethouders verwerpen bestuursakkoord

U bent hier