h

Geslaagde Europa avond met Dennis de Jong in Dokkum

25 april 2012

Geslaagde Europa avond met Dennis de Jong in Dokkum

Op vrijdag 20 april organiseerde SP Dongeradeel een Europa avond met als gast Dennis de Jong, voor de SP in het Europa parlement. Het werd een interessante avond met veel ruimte voor vragen.


Europa avond in de IJsherberg.

Als introductie werd het SP animatiefilmpje 'Europa in 15 minuten' getoond. Het belicht op een heldere manier de ontwikkeling van Europa vanaf het prille begin tot nu.

Het eerste deel van de avond stond in het teken van negatieve ontwikkelingen in Europa en de Eurocrisis. Hoe de crisis begon met risicovolle bankproducten waar niemand meer het overzicht op had en de val van Lehman brothers in Amerika. Ook Europa bleef uiteindelijk niet gespaard ...


Kennismaken in de pauze met een hapje en een drankje.

Na de pauze positievere geluiden, mogelijke oplossingen voor de crisis en ruimte voor vragen en discussie.

Ook een vraag uit het publiek of er een politiek tegenwicht gegeven kan worden tegen het vrije markt denken (liberalen, grote bedrijven), en of de socialisten en het sociale gedachtengoed zich nog beter kan verenigen in Europa. Dennis antwoorde dat deze tendens zich nu gelukkig laat zien.


Dennis de Jong.

In de grote (en machtige) landen Frankrijk en Duitsland zien we 'links' toenemen. En mogelijk de verkiezingen winnen. Het zou geweldig zijn als er meer socialistische regeringen zouden komen, waardoor de regelgeving in Europa dus ook socialer en menselijker zou worden. Ook in Nederland staat de SP hoog in de peilingen. We gaan er voor!

En het rechtse kabinet ... viel de volgende dag!


Dennis werd bedankt met een bloemetje.

Meer informatie over Europa: www.sp.nl/europa
Europa in 15 minuten (animatiefilmpje)
Dennis de Jong (informatie)

U bent hier