h

SP actie bij busstation Dokkum voor beter openbaar vervoer

5 februari 2013

SP actie bij busstation Dokkum voor beter openbaar vervoer

OV actie Groeten uit onbereisbaar Fryslan Vorige week heeft de SP 's ochtends actie gevoerd op het busstation in Dokkum. Reizigers en aanwezige mensen werd gevraagd een kaart in te vullen voor de actie 'Groeten uit onbereisbaar Fryslân'. Het doel van deze actie is verbetering van de dienstregeling in het openbaar vervoer.

De meeste mensen reageren positief op de actie. Ze hebben veel last van de nieuwe bustijden. Sommige mensen uit Hantum(huizen) en Anjum reizen al op de fiets of brommer naar Dokkum, omdat er geen bus meer door het dorp komt. En 's avonds kunnen ze niet meer met de bus naar huis. In het weekend rijden er op diverse plaatsen helemaal geen bussen meer.

Je kunt in prachtig mooie gebieden in Fryslân wonen (gebieden met uitzichten zoals op de kaart), maar je wordt in deze gebieden nu danig beperkt in je bewegingsvrijheid!

Het gevolg is dat jongeren maar in beperkte mate via het OV op school komen, werkenden kunnen op bepaalde momenten niet naar huis of naar hun werk en ouderen kunnen veel minder vaak zelf de deur uit.

Daar moet wat aan gedaan worden!

Eind deze week wordt deze actie nog gevoerd bij het busstation in Veenwouden.

Daarna worden de kaarten verzameld en door de SP aangeboden op het Provinciehuis in Leeuwarden.

SP Meldpunt Openbaar Vervoer (opmerkingen of klachten OV)

U bent hier