h

Steun SP motie voor sociale huurwoningen

4 juli 2013

Steun SP motie voor sociale huurwoningen

Op woensdag 3 juli jl. werd een SP motie behandelt in de Provinciale Staten van Fryslân. Het plan is om € 65 miljoen uit de NUON-reserve te investeren in de bouw van sociale huurwoningen (19-06-2013). Tegelijkertijd dienden coalitiepartijen PvdA, CDA en FNP ook een motie in om € 50 miljoen vrij te maken voor het verduurzamen en herstructureren van de woningmarkt.

Aangezien de strekking van beide plannen elkaar overlapten, besloten de fracties de koppen bij elkaar te steken. Het lukte de woordvoerders om tot overeenstemming te komen en met een gezamenlijke motie te komen. Overeengekomen werd en 50% revolverend fonds te maken van € 65 miljoen voor de woningmarkt in de breedste zin, dus inclusief de sociale woningbouw.

Een zwaarwegend punt voor de SP was dat onderzoek zou worden gedaan naar de knelpunten die corporaties ervaren in de uitvoering van hun kerntaken; ook dit punt is opgenomen.

De gezamenlijke motie werd in stemming gebracht en kreeg een ruime meerderheid in de Staten; alleen VVD, PVV en D66 stemden tegen.

Hiermee heeft de SP weer een doel bereikt dat goed is voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid in Fryslân.

U bent hier