h

Coalitieakkoord in gemeente Dantumadiel

9 mei 2018

Coalitieakkoord in gemeente Dantumadiel

Nadat de coalitiebesprekingen met het CDA verrassend waren mislukt, is er nu een coalitieakkoord tussen Gemeentebelangen Dantumadiel, ChristenUnie en Sociaal Links. Tevens is er met inbreng van alle raadsfracties het bestuursakkoord ‘Ús Dantumadiel’ opgesteld.

Het nieuwe college wordt maandagavond 14 mei geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Kees Wielstra (GBD), Gerben Wiersma (ChristenUnie) en Rommy Kempenaar (SL) zijn de beoogde wethouders.

Met het beknopte bestuursakkoord geeft de coalitie de komende raadsperiode weer. Samen met de raad, inwoners en bedrijven uit de gemeente wordt hier verder invulling en vorm aan gegeven. Door inbreng van alle fracties van de gemeenteraad is het akkoord tot stand gekomen.

Kern is dat de coalitie gaat voor een krachtige gemeente waarin inwoners centraal staan. De keuze om zelfstandig te blijven is volgens de coalitie de juiste geweest is. In het akkoord worden de inwoners centraal gesteld en niet de regels. Vertrouwen, respect, openheid en gelijkwaardigheid staan centraal.

Er komen drie zetels in de gemeenteraad vrij vanwege het benoemen van de drie wethouders. Deze zetels worden ingevuld door Romke Postma (GBD), Jouke Feddema (CU) en Auke Sikma (SL).

Na de installatie op maandagavond 14 mei wordt het bestuursakkoord ondertekend en gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Reactie toevoegen

U bent hier