h

Steun onze helden In deze crisis

23 april 2020

Steun onze helden In deze crisis

Zorgverleners worden elke dag gedwongen over hun grenzen te gaan. Over de grenzen van de veiligheid omdat ze te vaak moeten werken met onvoldoende beschermingsmiddelen. 'Zo zou je volgens de 'richtlijnen' op dit moment geen beschermingsmiddelen nodig hebben, wanneer je 'vluchtig' in contact bent met corona patiënten. Dat is natuurlijk onvoorstelbaar en hartstikke gevaarlijk,' zegt SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. 

Op aandringen van de SP heeft de minister vandaag toegezegd dat deze richtlijn aangepast gaat worden. En dat is een heel belangrijke stap, want alle zorgverleners verdienen bescherming.

Onze zorgverleners verdienen de allergrootste waardering. Vandaag werd bekend dat de zogenaamde 'curve' in de verpleeghuizen nog steeds niet afvlakt. En er zijn nog steeds alarmerende berichten over steeds meer zorgpersoneel dat ziek wordt. Volgens vakbond CNV was de stijging in maart 40 procent. Hierdoor neemt de druk op de zorg nóg verder toe.

Al weken vraagt de SP om veel meer laboratoria in te schakelen zodat meer mensen getest kunnen worden. Er moet nu volop worden ingezet op het werven van veel meer mensen om de GGD te helpen met het goed opzetten van contactonderzoek.

Update 25 april: beloon onze helden in de zorg, ze verdienen meer dan applaus! Teken hier de petitie.

Reactie toevoegen

U bent hier