h

Bijna 9000 huurders kunnen huur niet betalen

25 mei 2020

Bijna 9000 huurders kunnen huur niet betalen

Sinds het begin van de coronacrisis hebben bijna 9000 huurders zich gemeld, omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Zo blijkt uit onderzoek van de NRC. De verwachting is dat er nog meer huurders zich melden die de huur niet meer kunnen betalen. De SP actie '0 is genoeg' lijkt daardoor meer dan nodig, voor het bevriezen van de huren.

De NRC deed de inventarisatie onder 197 corporaties. Zij bezitten 1,6 miljoen sociale huurwoningen van de 2,4 miljoen die er in Nederland zijn. ZZP'ers en freelancers waarvan het inkomen is weggevallen door de crisis, zijn volgens de krant het hardst getroffen.

Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. Ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP start daarom de actie '0 is genoeg' en roept iedereen op te tekenen voor het bevriezen van de huren.

Teken hier de petitie Stop de Huurverhoging

Reactie toevoegen

U bent hier