h

Geslaagde actiedag voor de zorg

5 september 2020

Geslaagde actiedag voor de zorg

Foto: SP
Vandaag was de online actiedag “meer dan applaus” voor betere omstandigheden in de zorg, o.m. minder werkdruk en meer structureel loon. Op het Malieveld in Den Haag werd symbolisch geprotesteerd met 5000 paar schoenen en een groot hart. De actie werd georganiseerd door SP, PvdA, GroenLinks, FNV, NU’91 en CNV.

Op het Malieveld werden in een uitzending o.l.v. presentator Umberto Tan aan de hand van 6 thema’s diverse politici en zorgmedewerkers geïnterviewd. Het eerste thema “meer dan applaus” was voor Lilian Marijnissen van de SP. Volgende thema’s: structureel meer loon in de zorg, werk en veiligheid, imago en tekorten, marktwerking in de zorg doorgeslagen, en werkdruk en zeggenschap.

Kijk hier de Malieveld uitzending terug (40 minuten).

Zorgmedewerkers in de laagste schaal zitten net op of net boven het minimumloon, moeten keihard werken en hebben vaak te maken met personeelstekort. Ondanks hun hart voor de zorg, zitten velen te denken aan ander werk...

Laat dit niet gebeuren, geef ze meer loon en steun de zorg!

Teken hier de petitie! (bijna 120.000 keer getekend)

Laatste nieuws. De druk neemt toe: het ziet ernaar uit dat de CU nu in de coalitie een voorzichtige stap maakt richting structurele loonsverhoging in de zorg. We hopen op goed nieuws voor de zorg met Prinsjesdag!

#meerdanapplaus  #voor14

Reactie toevoegen

U bent hier