h

Michiel Schrier aanbevolen burgemeester Vlieland

23 februari 2021

Michiel Schrier aanbevolen burgemeester Vlieland

SP’er en oud-gedeputeerde Michiel Schrier is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Vlieland. Hij gaat de zittende burgemeester Tineke Schokker opvolgen. Met Schrier krijgt Friesland de eerste burgemeester van de SP. 

Michiel Schrier (48) is momenteel Statenlid en fractievoorzitter namens de SP in Provinciale Staten van Fryslân. Hij is tevens raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Smallingerland. Tussen 2015 en 2019 was hij gedeputeerde in de Provincie Fryslân.

Hij woont in Drachtstercompagnie met zijn vrouw en drie kinderen. Hij is in Groningen afgestudeerd als sociaal psycholoog, was docent maatschappijleer en onderzoeker aan het UMCG, en is penningmeester van Stichting Kat in Nood.

De vertrouwenscommissie van de gemeente Vlieland ziet in de heer Schrier een rustige, stabiele persoonlijkheid met een goed inlevingsvermogen, een bruggenbouwer, iemand die goed bij de Vlielander bevolking past.

Naar de burgemeesterspost solliciteerden in de voorbije maanden 27 mensen. Hij heeft een bijzondere band met het eiland. Zo was de opa van zijn echtgenote er ooit burgemeester. Schrier wordt op 10 mei geïnstalleerd.

Michiel Schrier: “Ik kijk er naar uit. Het is een prachtig eiland. Een kleine gemeenschap, in de dynamiek van het Wereld Erfgoed. Ik denk niet dat het saai wordt.”

Reactie toevoegen

U bent hier