h

Noordelijk lijsttrekkers debat op 8 februari

8 februari 2021

Noordelijk lijsttrekkers debat op 8 februari

Op maandag 8 februari trappen de drie noordelijke provincies de Tweede Kamerverkiezingen af met het Noordelijk Lijsttrekkersdebat. Kopstukken van de acht grootste partijen zijn hiervoor uitgenodigd en van 15.30 - 17.00 uur rechtstreeks online te volgen. 

Belangrijke thema’s zijn de gevolgen van de coronapandemie, de spanningen in de samenleving, de impact op de gezondheidszorg, vervoer (Lelylijn), de leefbaarheid op het platteland, de toekomst van de Waddeneilanden, gelijke kansen voor jongeren, en duurzame landbouw. Ook de energiewinning komt aan de orde: kiezen we voor gas, wind, groene waterstof of kernenergie?

Tijdens het debat spreken de inwoners van Fryslân, Groningen en Drenthe zich via videofragmenten over stellingen uit. Ze mogen ook vragen stellen aan de politici.

Het debat zelf wordt coronaproof en zonder publiek gehouden. Presentatoren zijn Eelco Bosch van Rosenthal, presentator van Nieuwsuur en opgegroeid in Groningen, en Welmoed Sijtsma, journalist van Omroep WNL en presentator van Op1. Sijtsma komt uit Leeuwarden.

De organisatie is in handen van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en inhoudelijk verzorgd door de redacties van de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden.

Kijk maandag 8 februari vanaf 15.30 uur naar het debat via www.lc.nl/debat

Update: kijk hier het debat terug.

De 8 partijen die mee deden waren: SP (Lilian Marijnissen), VVD, D’66, PvdA, PVV, GroenLinks en ChristenUnie.

Reactie toevoegen

U bent hier