h

Kaalslag bomen en struiken NE-Fryslan (Radar)

31 maart 2021

Kaalslag bomen en struiken NE-Fryslan (Radar)

Het lijkt wel of er nog nooit zoveel bomen en struiken zijn gekapt in Noardeast-Fryslan: blijkbaar is hout een nieuw verdienmodel voor gemeenten. Nederland staat op de 2e plek met de meeste boomkap, na het Braziliaanse regenwoud...! Bestuurders hebben positieve woorden over de natuur, de realiteit is helaas anders... In een uitzending van Radar werd maandag aandacht besteed aan de kaalslag in Dokkum en omgeving en actiegroep Burgers voor Bomen.

Actiegroep Burgers voor Bomen heeft een online petitie gestart om de gemeente een halt toe te roepen en om meteen te kappen met kappen. Er ontbreekt al jaren een goed bomenbeleid in de gemeenten van de regio Noordoost Friesland. Hierdoor kunnen burgers bij bezwaren nergens op terug vallen.

Zo werd er bij inwoners in Dokkum gemeld dat er “gesnoeid” zou worden in de buurt. Hierbij werden 357 volwassen bomen tot de grond toe gekapt. “Dat zijn geen snoeiwerkzaamheden meer”, aldus de actiegroep.

Ook bij voetbalvereniging BeQuick Dokkum vond een complete kaalslag plaats. Men vraagt zich af of het Tolhuispark nog wel “park” mag worden genoemd... (link naar het artikel op RTVNOF)

Onlangs heeft een wethouder 300 stekjes geplant, om de kaalslag van gezonde volwassen bomen en struikgewas “te verzachten” en te laten zien dat de gemeente “goed bezig” is... (link naar het artikel op RTVNOF).

De actiegroep ‘Burgers voor Bomen’ heeft een petitie opgezet en ze zijn een Facebookgroep 'Burgers voor Bomen' gestart om te zorgen dat de gemeente weer een goed bomenbeleid invoerd. Zodat de burger ook weer ergens op terug kan vallen.

Kijk hier de uitzending over de bomenkap terug (28-03-2021, Radar).

Teken hier de petitie van Burgers voor Bomen ( inmiddels 818x getekend).

Reactie toevoegen

U bent hier