h

'Functie elders'

3 april 2021

'Functie elders'

Het was het begin van een ontluisterende inkijk in de oude machtspolitiek van de VVD. Kritische kamerleden, zoals Pieter Omtzigt die samen met Renske Leijten de toeslagenaffaire aan het licht heeft gebracht, moeten gewieberd worden. Toen we de verslagen na lang doorvragen als Tweede Kamer eindelijk kregen bleek zowel Mark Rutte als de VVD en D66-verkenners keihard te hebben gelogen...

Rutte bleek zélf degene te zijn geweest die over Pieter Omtzigt was begonnen. Terwijl hij dat eerder had ontkent. Maar nu had hij er 'geen herinneringen meer aan'. Waar kennen we dat van? Van de memo's over het afschaffen van de dividendbelasting, de burgerdoden in Hawija, en de leugens van VVD-minister Zijlstra. Als het moeilijk wordt, dan werkt het geheugen van Rutte ineens niet goed meer. 

Met deze oude machtspolitiek moeten we breken. Iemand die liegt, is lastig te vertrouwen. Diep in de nacht haalde een motie van wantrouwen tegen Mark Rutte het gisteren nèt niet. Maar duidelijk is wel: het is tijd voor eerlijke politiek. Een politiek waarin de belangen van mensen voorop staan en niet de eigen belangen van politici. 

Daar gaan we voor. De komende tijd rond de formatie zal duidelijk worden of partijen echt willen breken met de oude machtspolitiek. Het is de hoogste tijd.

Met vriendelijke groet,

Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Reactie toevoegen

U bent hier