h

Scheefgroei arm en rijk (Pauw)

21 april 2021

Scheefgroei arm en rijk (Pauw)

De economie is sinds de jaren 80 gegroeid, maar de lonen van de gewone hardwerkende Nederlanders zijn in deze afgelopen 40 jaar amper meegegroeid. Er is een grote scheefgroei ontstaan tussen arm en rijk. Hoe komen we weer tot een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame toekomst? In het tvprogramma ‘Scheefgroei in de polder’ gaat Pauw in gesprek met gewone mensen en prominenten (BNNVara).

Voor het merendeel van de hardwerkende Nederlanders is een goed salaris, koophuis, vast contract, goed pensioen allerminst vanzelfsprekend. Het salaris is voor hun niet meegegroeid met de economische welvaart. 

In deel 1 van ‘Scheefgroei in de polder’ gesprekken met gewone, hardwerkende Nederlanders voor wie huizen onbetaalbaar zijn, voor wie sparen niet aan de orde is, en die genoegen moeten nemen met steeds flexibelere contracten en steeds minder sociale zekerheid. 

In deel 2 wordt vooruit gekeken met prominenten met ideeën om het tij kunnen keren. Wat is er nodig om nu vol in te zetten op een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame toekomst? En wat moeten we laten? Ook voormalig SP fractievoorzitter Ron Meijer komt hierbij aan het woord als actieleider van de FNV voor de schoonmakers.

Kijk hier de 2 afleveringen terug: Scheefgroei in de polder (BNNVara/TVBV).

Reactie toevoegen

U bent hier