h

Nieuws uit 2019

24 december 2019

Een sociaal en hoopvol 2020

Foto: SP
Een gelukkig, gezond, bewust en natuurlijk 2020 !Lees verder
19 december 2019

Congres van de SP in Nieuwegein

Foto: SP Noardeast Fryslan
 Op zaterdag 14 december organiseerde de SP het veertiende (XXIV) congres in Nieuwegein. Hier werd het congresstuk "Samen Vooruit" vastgesteld en is het nieuwe bestuur en partijvoorzitter gekozen. Jannie Visscher neemt het stokje over van Ron Meyer.Lees verder
12 december 2019

De 'kraaltjes' voor gaswinning Ternaard

Bij informatie bijeenkomsten door de NAM in het dorp Ternaard werd maandag bekend dat de NAM 6 miljoen per jaar (60 miljoen in 10 jaar) over heeft om vier miljard kuub gas te winnen ter compensatie. De gemeenteraad van Noardeast Fryslân heeft zich in februari uitgesproken tegen gaswinning, en ook burgemeester H. Apotheker bevestigde dat de gemeente altijd tegen de gaswinning zal blijven, ondanks de uitkomsten van het 'Omgevingsproces'. 

Lees verder
4 december 2019

Elke Nederlander boom voor meer leefbaarheid

17 miljoen bomen erbij, 1 voor elke Nederlander. SP-Kamerlid Frank Futselaar heeft het plan namens de SP ingediend in de Tweede Kamer, samen met GroenLinks. In totaal willen beide partijen 100.000 hectare bos bijplanten. Goed voor de biodiversiteit, klimaat en tegen stikstof.

Lees verder
29 november 2019

Film I Daniel Blake over sociaal onrecht

Vanavond wordt de "I, Daniel Blake" getoond op NPO2. Een dramatische film over de bureacratische rompslomp waarin men terecht kan komen.

Lees verder
20 november 2019

Staking ziekenhuizen strijd voor goede zorg

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis is er vandaag een landelijke staking in onze ziekenhuizen. Mensen in de zorg werken met hun hart. Als die het werk neerleggen dan weet je een ding zeker: dan is het echt flink mis. En het is ook echt mis in de zorg. Want hoe frustrerend is het als je voor mensen wilt zorgen, een opleiding hebt gehad en keihard je best doet, maar je simpelweg gewoon te weinig tijd en collega's hebt om het werk goed te doen?

Lees verder

Pagina's

U bent hier