h

Nieuws uit 2008

27 december 2008

Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2009

Op 9 januari 2009 organiseert SP De Twa Dielen een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in Old Dutch te Zwaagwesteinde.

Lees verder
24 december 2008

Fijne kerstdagen en een sociaal 2009 !

SP De Twa Dielen wenst iedereen:

Lees verder
19 december 2008

SP wint Gouden Loeki met Thuiszorg filmpje

Het Nederlandse publiek heeft gisteravond tijdens de live-show van de Ster Gouden Loeki de commercial ‘Thuiszorg’ van de Socialistische Partij (SP) gekozen tot de beste televisiecommercial van 2008. De finale van de Ster Gouden Loeki 2008 werd door 1,2 miljoen kijkers bekeken.

Lees verder
16 december 2008

Thuiszorgfilmpje SP genomineerd voor Gouden Loekie

Begin dit jaar zette de SP de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde ‘Mieke’ dat haar vaste thuiszorghulp haar niet meer mocht helpen. Thuiszorg filmpjeDie was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. “Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden,” zei ze, en voegde de daad bij het woord.
Kamerleden van CDA en VVD veroordeelden de SP, het filmpje zou geen recht doen aan de werkelijkheid. Duizenden mensen die in de zorg werken, zorg ontvangen of de praktijk kennen via hun familie reageerden echter zeer positief. Het filmpje sloeg volgens hen de spijker op de kop.

Lees verder
9 december 2008

Herindeling? Samenwerking?

Ze kunnen het mooi vertellen. Eerst willen de colleges van de 4 NOFA-gemeenten naar het scheen samen één gemeente vormen. Er rijst verzet en er komen vragen. Dan komt er een onderzoek in opdracht van Kollumerland en wordt er gepleit voor meer samenwerking, maar geen herindeling. Vervolgens pleit Dantumadeel voor een fusie met Dongeradeel en Kollumerland. Waar blijft in dit verhaal Achtkarspelen? Aan de kant gezet?

Lees verder
3 december 2008

Ik geloof ik geloof ik geloof ik

Ik geloof niet, dat ik de wereld kan veranderen. Ik geloof niet, dat ik al het dierenleed de wereld uit kan helpen. Ik geloof ook niet dat ik ooit een voedselbank nodig zal hebben en alle zorg, die ik nodig had, heb ik wel gekregen. Kerst, ik geloofMaar ik geloof wel, dat we met zijn allen op de weg, die we nu gaan, ontaarden. Dat er totaal geen respect meer is voor andere mensen en dieren en het milieu. De onrechtvaardigheid en het steeds meer vervagen van de normen en waarden. Het zou goed zijn als de mensen wat socialer werden. En dat we niet alleen met de kerst over vrede spreken en dat we niet alleen met de kerst de alleenstaanden bijna aan de haren bij ons binnen slepen omdat ze dan beslist niet alleen mogen zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier